Пейнтбол: какво е, оборудване, клубове, основания, цени

Какво възрастен не мечтае за кратковреме да се потопите в детството и да се отдадете на весели, вълнуващи игри? Наистина грандиозно забавление е пейнтбол. Каква е тази игра, каква е нейната същност и какво е необходимо тя да се осъществи? Ще се опитаме да разберем тези въпроси.

Пейнтбол какво е

история

От английската "paintball" буквално преведенакато "боя + топка". В това забавление, играчите се застрелват взаимно от пневматични оръжия с капсули със специална боя. Има няколко версии на произхода на играта. Ще чуем двете най-популярни.

През 1878 г. френската армия въведепрактика на военни учения. В тях войниците не стреляха от конвенционални оръжия, а от специална пневматична спринцовка с боя. След това изобретателят Supplier Reclus е заменен от модела си, подобен на съвременния, с латексови снаряди. Вътре в такива "покровители" имаше боя.

Друга версия ни препраща към САЩ през 1981 г. Трима приятели, борсови брокери, сериозно отвлечени от военните игри, закупиха маркери и ги нагласиха за стрелба с боя. Недостатъкът е, че маркерът за пейнтбол съдържа маслена субстанция, която не е била измита от дрехите. Разбира се, постоянната промяна на формата беше проблематична, така че през 1984 г. се появиха желатинови топки. Година по-късно се подобри и моделът на оръжието за играта.

Спорт или забавление

Около новото изобретение в началото на XXI векимаше аргументи. Пейнтбол - какво е спорт или забавление? Разбира се, първоначално беше забавно забавление, изпълнено с отдих. По-късно обаче, играта е била построена в отборен спорт, който не само обединява хората от една обща идея, но също така включва физическа активност, развитие на координация, баланс, грижи, обучение на бърза реакция, точност, аналитични способности.

Наскоро клубът за пейнтбол все повече се използва за тиймбилдинг, като събира екипа.

пейнтбол клуб

правилник

Записването на боята има доста прости правила. Участниците се разделят на два отбора, избират сценарий, инструкции и на специално подредената територия започват конфронтация. Войник, който е бил "ранен" от собствената си или друга боя във всяка част на тялото или е паднал в оръжие, е елиминиран от играта преди края му или да бъде respawn (възраждане на играта). Той трябва да вдигне пейнтбола и да излезе от полето.

В случай на respawn, играчът трябва внимателно да избърсва боята от дрехите. Ако има подозрение за хитростта на противника, участниците призовават за съдействието на съдия.

В Русия пейнтболните игрища използват две версии на играта: Санкт Петербург и Москва. Във вторите хит капсули с боя в предмети, пренасяни в ръцете (оръжия, подпори), не се считат за поражение.

пейнтбол маркер

екипировка

Оборудването за пейнтбол се състои от:

  • Защитно облекло. Обикновено тя се издава на специализирана основа. Но ако пейнтболът се превърне в хоби за даден човек, той получава индивидуален комплект. Дрехите трябва да бъдат свободни, да не ограничават движението.
  • обувки върху релефната подметка, удобни и фиксиращи глезена.
  • Пневматични оръжия. В тази игра той се нарича маркер и се различава по форма и размер.
  • Маска за пейнтбол. Необходимо е за защита на лицето, тъй като капсулата с боята, когато е изстреляна на всяко разстояние, може да остави синина. Маската трябва да седи добре и да не пречи на движението по обекта.
  • хранилки - малки кошчета за капсули с боя. Те са прикрепени към маркера, който ви позволява непрекъснато да стреляте с врага.
  • цилиндри със сгъстен въздух (въглероден диоксид). Те също са прикрепени към маркера, и благодарение на тях и изстрел се прави.
  • Топки за пейнтбол - капсули или контейнери с боя на различни цветове, които, когато се ударят, отварят и маркират противника.

цени на пейнтбол

Сценарии за игри

Днес пейнтболните бази предлагат многосценарии, в които мъжете и жените могат да участват еднакво. Парцелите на военните действия са предназначени за всякакъв вид обекти, независимо дали е поляна или изоставена сграда.

Най-популярните са:

  1. квадрат - най-простата версия на развитието на играта, коятопознат на всички от детството. Второто име е "стена до стена". Има сблъсък на противниците, които стрелят за елиминиране. Връщането на плейъра не се случва.
  2. Уловете флага. Всеки отбор има собствена база или крепост сфлаг. Задачата е проста - вземете флага на опонента и го предайте на защитната точка. Тук влизането на играча след нараняване е осигурено. Вариант на този сценарий е улавянето на знамето в центъра на бойното поле и предаването му в главната квартира на врага или в неговата собствена.
  3. Партизани. Това е ролева версия на играта. Един отбор (партизани) трябва да пази защитите в импровизирана пустиня или гора, а другият - да го изгони от скриване. За това се използват различни бойни действия, наречени провокации.
  4. Дуелът. Това е класическа постановка на дуели от XIX век. Само те застрелват, разбира се, не с патрони, а с боя. Всеки играч има само един маркер за пейнтбол. Съдията заповядва, двама играчи от различни групи да се доближат до бариерата и да стрелят един към друг със следващия сигнал. Резултатите се изчисляват от последния играч останал жив.
  5. Съпровод. Това е един от най-вълнуващите парцели в играта. Групата участници е разделена на два неравни екипа (съотношение 1: 2/3). По-малката група се нарича терористите. По-рано тя е заведена в поле, за да организира засади. Вторият отбор трябва, чрез платформата "с изненада", да задържа ВИП-човек на определената точка без поражение. Като отличителни знаци човек е маркиран със светла превръзка или носи ярка жилетка. Тази опция е подходяща за открити площи или големи многоетажни конструкции.

оборудване за пейнтбол

Разбира се, сценарият зависи от възрастта и състава на участниците, които са решили да играят пейнтбол. Цените за всяка история се определят индивидуално.

безопасност

Въпреки факта, че много експерти вярватпейнтболът е безопасен, като спорт, той има определени рискове за здравето. Започва от навяхвания и дислокации и завършва със загуба на зрение. За да направите това, преди всяка игра персоналът на базата провежда подробни указания. И за тази цел е изобретен екипировка за пейнтбол. Нека да разгледаме основните правила за безопасност:

  • Дори в т. Нар. "Мъртви зони" е строго забранено да се махне маската. Когато стреляте отблизо, пейнтболът може да причини сериозни щети.
  • За да играете пейнтбол имате нужда от трезвен ум и ясна реакция. Ето защо, пиенето на алкохол или приемането на силни медикаменти преди играта е също ограничение.
  • "Сляпо" или случайно стрелба по време на двубой не е добре дошъл. В този случай играчът просто се отстранява от полето.
  • Не можете да заснемате на празен хоризонт! Това е едно от основните правила, които всеки пейнтбол клуб диктува. Изстрелите се произвеждат на не по-малко от шест метра. В противен случай заплашва болезнен удар и образуване на синини.

пейнтбол съдилища

Къде играят пейнтбол?

В зависимост от сезона и други фактори, игратамогат да се извършват на открито (природни пейзажи, груб терен) и на закрито (с допълнителни декорации). Във всеки случай пейнтболният клуб трябва предварително да планира бойното поле и оборудването му.

При природни условия приютите са дървета,ями и храсти. На изкуствени платформи този борд, барабани, големи камъни, каросерията на превозното средство, и така нататък. Н. Също пейнтбол области на сценарий игра, оборудвани с препятствия (надуваеми или построени), които са разположени в един хаотичен начин или огледалото.

Ценоразпис

Стрелбата боя е станала много популярна днеспо целия свят. Трудно е да се намери активен млад мъж или дори жена, която никога не е опитвала да играе пейнтбол. Цените за такова занятие до голяма степен зависят от допълнителните услуги, които играчът желае да използва. Те включват наем на АТВ, отдаване под наем на оръжия, стена за катерене, посещение на баня след игра. Самото участие в мач отбор в Русия струва не повече от хиляда рубли на човек. Всичко зависи от района на пребиваване и от нивото на клуба за пейнтбол.

топка за пейнтбол

Важни точки

Ако някой обича да свири "война песен", тогавае наивно да мислиш, избирайки пейнтбол, че такава професия ще даде само удоволствие и възможност да се потопи в забавлението на децата. Пейнтболът е преди всичко тим спорт. Има строги правила, безопасност и дори възможността за сериозни наранявания. Избирайки под формата на забавление тази игра, трябва да покажете максимална отговорност, особено ако нейните членове са приятели, семейство или екип от хора.

Съществуват и положителни страни, които могатхвала на пейнтбол. Какво може да донесе хоби в нашия живот? Много! Както вече споменахме, тази игра се развива човек, физически, и в допълнение, това е команда, и по този начин могат да се обединят, за да станем приятели, изграждане на отношения, установяване на контакт, за да научи отговорност един за друг ... Понякога пейнтбол клуб организира бори за националните отбори. Това е чудесен шанс да се срещнете с нови хора, да намерите хора с ум и настроение. Дори ако човек не е фен на описаното забавление, радостта от победата и дори процесът на игра може радикално да промени мнението му.

</ p>
хареса:
0
Свързани статии
Подолск: фитнес клубове, техните адреси и цени
Правилата на играта на пейнтбол. Къде мога да играя?
Популярни клубове в Белгород: описание
Популярни нощни клубове в Калининград
Популярни нощни клубове в Саратов
Преглед на най-добрите институции с караоке в Нижни Новгород
Тула - нощни клубове на града
Нощни клубове в Ижевск. Топ 3
Клубове Ryazan - най-известната институция
Популярни публикации
нагоре